Om I Pupi Siciliani

Det italienske køkken

I Pupi Siciliani's kok, Antonio Parisi, er kokkeuddannet fra Siciliens velanskrevet kokkeskole IPSSAR 2 Pietro Piazza. Han har arbejdet både i Italien, Caribien, Schweiz og i Danmark, bl.a. på Hotel Timeo, Aldrovandi Palace, Carlton Hotel, Hotel Villa S. Andrea og Trattoria Dei Re.


Han har en lidenskab for det gode italienske køkken, grundlagt helt tilbage i barndommen, hvor han nysgerrigt har fulgt sin mor og bedstemors arbejde med at fremtrylle velsmag i køkkenet. Han har en ambition om at skabe et originalt, talentfuldt italiensk køkken i Odense – med det bedste og ægte fra Middelhavets madkultur, som lander på dine tallerkener på I Pupi Siciliani. God appetit!

I Pupi Siciliani italienske vine

Traditionernes land

Min passion og kærlighed til min ø, Sicilien, har også inspireret til navnet på min restaurant, I Pupi Siciliani. Det stammer fra en af vore ældste populære traditioner, marionetteatret “L’opera dei pupi”, der er på Unescos verdenskulturarvsliste.

De sicilianske dukker har navnet fra det det latinske ord pupus, som betyder barn. Teatret handler om Carlo Magno og hans krigere og er en velintegreret og højtprofileret del af siciliansk kultur og selvforståelse.

 

Med hjertet i Sicilien

Sicilien, den største ø i Middelhavet, er en perle af multikultur. Øen har været domineret af mange forskellige folkeslag gennem tiderne – fønikere, grækere, romere, byzantinere, arabere, normannere – og de har alle sat deres kulturelle aftryk på den frugtbare og smukke ø: I farverne, i traditionerne og ikke mindst i aromaen og smagen.

Grækerne gav det første navn til Sicilien: Trinacrios, der betyder triangel, på grund af øens trekantede form. Da romerne senere kommer til og begynder at dyrke og høste korn i store mængder navngav de øen Sicilien, som kommer fra det græske ord siche, landet af frugtbarhed.

 

[email protected]

+45 66 11 16 96

Vindegade 73, Odense C, 5000

CVR: 36908548

© I Pupi Siciliani – Alle Rettigheder Forbeholdes

Billeder af Rico Feldfoss

Onsdag – Lørdag: kl. 17.30 – 21.00.

Søndag – Tirsdag: Lukket.

Vi holder åbent på lukkedage eller frokost
for selskaber, der bruger minimum 9.000,- kr.